Viktigt meddelande om vår säkerhet!

På grund av inbrottet 2020-03-12 vidtas vissa åtgärder, läs info-brevet nedan.

Inbrott i fastigheten – Viktigt meddelande!

I torsdags, 2020-03-12 runt kl. 22.00, inträffade ett inbrott i vår fastighet. Ett antal förråd i källaren (plan 1, port 164) blev då utsatta för stöld. Så vitt vi vet drabbades inget av Brf Tulpanträdets förråd men däremot två st. i Brf Avenboken (förrådsdel 1:13) och tre st. i Brf Korstörnet (förrådsdel 1:7). Ärendet är polisanmält och vi har kamerabilder på förövarna. 

De tre gärningsmännen tog sig in kl. 21.55 i port 160 med hjälp av en fjärrkontroll (piratvariant). Hur de sedan kunde komma in i källargångarna är oklart eftersom de uppenbarligen inte är i besittning av någon tagg och kod. En viss risk föreligger att de kan ha kommit över en hushålls- eller fastighetsnyckel eftersom de kom in i förrådsdelarna. De lämnade sedan fastigheten kl. 22.29 via port 164 med stöldgodset. Därefter kom de tillbaka till port 164 fredag morgon kl. 00.26 i avsikt att hämta mer stöldgods men kom då inte in på grund av att nattlåset (extra säkerhetslås mellan kl. 22.00-06.00) då hade slagit till. Då försökte de med en kofot bryta sig in i fastigheten men misslyckades.

Styrelsen ser mycket allvarligt på den senaste utvecklingen med stöldligor som härjar i området. Extra viktigt är att först säkra det yttre skalskyddet i fastigheten. Styrelsen tog därför i går beslut om att:

  • Från och med idag kl. 22.00 låta det extra säkerhetslåset (nattlåset) vara tillkopplat dygnet runt. Detta medför inga problem för de boende utan man går ut och in som vanligt. Brukare/handikappade får dock använda både tagg och fjärrkontroll för att ta sig in. Nödvreden på dörrarna får inte användas eftersom det då lätt blir fel i automatiken!
  • Snarast förse våra fyra entrédörrar med extra brytskydd.
  • Ni omgående måste meddela styrelsen om ni har förlorat några nycklar eller taggar!

I övrigt ber vi samtliga medlemmar och boende att:

  • Inte släppa in obehöriga/obekanta i vår fastighet! Fråga om namn och lägenhet. Det kan vara lite känsligt för vissa men det får vi ta, ni kan hänvisa till styrelsens beslut.
  • Se till att samtliga dörrar alltid går i lås! Vänta tills dörren har slagit igen! Kontrollera så att inte dörrarna är uppställda med pappersbitar vid låskolvarna (ta bort pappersbitarna i så fall).
  • Observera och notera skumma beteenden i utemiljön, vid våra entréer och inne i huset. Rapportera direkt till styrelsen info@tulpantradet.se, ring ordföranden eller ring polisen (114 14 eller vid nödfall 112). Observera att vi äger vår fastighet gemensamt och att vi har ett gemensamt ansvar för den.
  • Hörsamma gärna Facebook-gruppens uppmaning om att framöver under två veckors tid rondera/patrullera runt huset och även inne i huset. Tänk dock på att aldrig konfrontera skumma personer och gå helst aldrig ensam.

Vänliga hälsningar/ Styrelsen