Info om OVK-besiktningen, ventilationskontrollen

Tilluft i ombyggda sovrum är ett lagkrav.

OVK-besiktningar (Obligatorisk Ventilations Kontroll) görs i vår fastighet vart tredje år enligt lag. Den förra kontrollen gjordes år 2015 och är tyvärr fortfarande inte riktigt klar eftersom ett antal anmärkningar först måste åtgärdas.

I besiktningsprotokollet senast framkom bland annat att ett antal lägenheter saknar tilluftsventiler i ombyggda sovrum från tidigare förråd/klädkammare samt även i några delade rum som nu används som sovrum. Observera att det ur hälsosynpunkt är särskilt viktigt att ventilationen är tillräcklig i sovrum och detta regleras enligt lag, förordningar och rekommendationer. 

Styrelsen ser allvarligt på anmärkningen och uppmanar de bostadsrättsinnehavare som i dagsläget saknar tilluftsventiler i ombyggda sovrum att omgående återställa rummen till vad de ursprungligen är menade som, alternativt på egen bekostnad fackmannamässigt sörja för att tillräckligt tilluftsflöde finns.

Åtgärdas inte detta snarast kommer föreningen inte att erhålla ett godkänt OVK-intyg. Detta är mycket allvarligt och föreningen kan framöver drabbas av vite.

Vid frågor kontakta undertecknad.

För styrelsen,
Claes Modess, ordförande
info@tulpantradet.se, 070-898 12 28