Inbrott i port 164 och i källarförråd!

Vi ber alla vara observanta och inte släppa in obehöriga i fastigheten.

För er information så har man försökt bryta sig in i port 164 i natt 2020-03-13 och förmodligen lyckats. Porten uppvisar vissa brytmärken och dörren går ibland inte riktigt i lås. Ärendet är felanmält till Åkerlunds Fastighetsservice. Delar av styrelsen tog sig en tur ner till källaren (port 164, plan 1) och här var källardörren uppställd med en pappersbit igen (vid kolven). Vi kollade samtliga rum och inbrott/inbrottsförsök hade tyvärr gjorts i ett par av Korstörnets förråd (förrådsdel 1:7) och i ett par av Avenbokens förråd (förrådsdel 1:13). Vi har meddelat respektive förening om detta så att respektive medlem snarast kan inventera om något är stulet samt även göra personlig polis- och försäkringsanmälan.

I eftermiddag ska vi sätta oss och kolla kamerabilder, intressant är om det är samma jeppar som var här senast i port 164. Igår, 2020-03-12, rapporterades det på Facebook om ett par skumma individer som gick runt på gården och kände på dörrarna. De var säkerligen här för att reka. Polisanmälan ska göras för inbrottet i porten och likaså anmälan till försäkringsbolaget.

Viktigt är att våra medlemmar har ordentliga lås på sina förråd eftersom tjuvarna tydligen ratar de kraftiga låsen! Gå gärna ner och kolla era källarförråd och byt gärna ut klena hänglås. Dessutom upprepas anmaningen att inte släppa in obehöriga/obekanta i våra entréer! Fråga om namn och var de bor. Se också till att ingen smiter in samt att dörrarna verkligen går i lås och att de inte är uppställda!

// Styrelsen