Grillning, stök i korridorer

Visa hänsyn och respekt för dina grannar.

Sommaren närmar sig med förhoppningsvis sköna, soliga och lediga dagar. Grillning är populärt men med det följer också ansvar, hänsyn och en ömsesidig respekt mellan grannarna. I våra trivsel- och ordningsregler står det:

”Grillning med kol/briketter är förbjudet på balkongen. Grillning på terrass och gård ska ske med ordentligt avstånd från huset samt luftintag på gården. Tändvätska får aldrig användas”. Tänk på brandsäkerheten och grilla med förstånd. Grilla till exempel inte för sent på kvällen. Kontakta gärna dina grannar om du vet att de är särskilt känsliga, för en dialog med dem. Om en granne klagar så försök respektera detta. En god grannsämja är viktigt. Detta gäller också rökning på balkonger.

Vi vill också rikta en uppmaning till er att inte placera cyklar, barnvagnar, rullatorer, avfallspåsar med mera i våra korridorer och trapphus. Våra utrymningsvägar får inte blockeras av brandsäkerhets- och städskäl (alldeles oavsett att korridorerna är breda). Barnlek i korridoren kan vara trevligt bara det sker lugnt och städat samt under föräldrarnas uppsikt. Leken får inte vara för högljudd, störa de boende samt helst inte ske efter kl. 20.00 på kvällarna. Bollar, klubbor, sparkcyklar och inlines hör inte hemma där eftersom det låter mycket och kan skada golv och väggar.

Ni får gärna ta kontakt med styrelsen i ovan nämnda frågor.

Vi hoppas nu att alla kan respektera våra regler och önskar er alla en riktigt härlig sommar!

För styrelsen,

Claes Modess, ordförande

info@tulpantradet.se
070-8981228