Byte av frånluftsfläktar i garaget

Måndagen 24 augusti påbörjas arbetena och de beräknas pågå under ca 2-3 veckor.

IMEK Energi kommer att påbörja det ganska omfattande arbetet från och med måndagen 24 augusti. Som ni kommer ihåg så tog vi beslutet att investera ca 1,5 MSEK i frånluftsåtervinning på en extrastämma i januari 2020. I och med att vi till stor del kan återvinna värmen i frånluften till garaget kommer vi spara drygt 400 TSEK per år i minskade fjärrvärmekostnader. För att få in de nya fläktarna och övrig utrustning måste tyvärr dörröppningen till det stora fläktrummet (i den långa gången, port 166, plan 2) breddas, alltså en del av väggen måste rivas. Några mindre arbeten kommer också att utföras i själva garaget.

För att installera de nya fläktarna krävs att vi stänger ner det nuvarande ventilationssystemet under en uppskattad tid på 2-3 veckor. Detta påverkar tyvärr både till- och frånluft i lägenheterna. Köksfläktarna kommer dock att gå som vanligt. Det mest kritiska blir att frånluften från badrummen inte kommer att vara i drift. För att lindra detta kommer IMEK att låta centrala reservfläktar gå kvälls- och nattetid. Under dagtid står alltså både till- och frånluft still. Tilluft får skapas genom att fönster och balkongdörrar lämpligen står öppna. De som har egna fläktar kan låta dessa gå för att cirkulera luften i lägenheten.

Styrelsen hoppas nu att ni har tålamod och överseende med de eventuella olägenheter som arbetet kan medföra. Trösten är att vi kommer att få lägre fjärrvärmekostnader framöver och att vi samtidigt gör en insats för miljön.

Har ni frågor och synpunkter så kan ni maila dessa till info@tulpantradet.se.

Vänliga hälsningar/ Styrelsen