Inbrott i fastigheten!

Nu senast nätterna till lördagen 23 april och söndagen 24 april.

Den senaste tiden har flera inbrott och inbrottsförsök skett. Dörrar ställs upp i förväg eller bryts upp med kofot. Gärningspersonerna verkar inte ha tillgång till taggar eller nycklar. En del lägenhetsförråd och soprum har också fått påhälsning. Varje reparation av dörrar kostar i runda slängar 6-7 tusen kronor (försäkringen täcker dessvärre inte, kostnaden under självrisken).

Vi ber alla boende vara uppmärksamma och rapportera till polisen 112 vid upptäckt av pågående inbrott. Meddela också styrelsen. Konfrontera dock helst inte gärningspersonerna. Se till att alla dörrar är låsta, ibland ställs de upp i förväg med inkilade papperslappar eller skruvar. Var vaksam när du kör ner eller ur garaget så att inga obehöriga kommer in. Alla inbrott rapporteras av styrelsen till polisen. Ibland fångas gärningspersonerna på bild och bilderna lämnas till polisen.

Styrelsen jobbar aktiv med brottsförebyggande åtgärder och att förbättra skalskyddet men vi behöver allas hjälp. Forsätter inbrotten får vi engagera ronderande vakter.